Bierhandel van dhr. Hub.Verstraaten.
Hier beneden een Ansicht van de Millse Brouwerij De Swaen aan de Liekwegh ( nu, in 2015 de Schoolstraat genoemd ) die in 1733 door dhr. Antonius Verstraaten werd geërfd van dhr. Adriaan Godewaerts van den Heuvel.
Hier beneden het Bovenlicht boven de deur van Brouwerij de Zwaan van Burgemeester Willem Verstraaten.
Bronvermelding: dhr. Pieter Verstraaten.
Hier beneden de Firma Hub. Verstraaten Heinekens Bieren en Gedistilleerd aan de "Schoolstraat A 45" in Mill met het Oude Telefoonnummer "67" werd later tel.no.1671. Nu is hier de Huisartsen praktijk van Drs. E. Gest en Drs. P. Van der Linden Schoolstraat 27 in Mill gevestigd. In het Woonhuis woont nu de familie van Drs. P. de Wildt. Voor de familie Hub. Verstraaten woonden hier de dames Nelly en Mia Schiks en dhr. Schiks ( uit Gassel ), die daar bezig was o.a. met het beslaan van Paardenhoeven, vanuit zijn Hoef-Smederij voor de Millse Paarden.
Voor dat Hub. Verstraaten de Bierhandel in Mill opstartte was hij directeur van de NV. Amphion, een Drankenhandel van de Heineken Brouwerijen aan de Tongelresestraat in Eindhoven. Dhr. Hub. Verstraaten senior was daar vanaf 1 Juli 1939 Procuratiehouder. De Naam "Amphion" had hij afgeleid van de "Zangvereniging Amphion" in Mill. In Oorlogstijd, per 31 maart 1944, verhuisde dhr. Hub.Verstraaten toch weer terug naar Mill. Hier beneden een Getuigschrift van de Heineken Brouwerij in Rotterdam.
Hier beneden een foto van de Handel- en Exploitatie Mij. de N.V. Amphion aan de Tongelresestraat in Eindhoven, waar dhr. Hub. Verstraaten "Procuratiehouder" van was.
Hier beneden de Millse Zangvereniging "Amphion" achter de Oude School achter het Oude Gemeentehuis van Mill. Dhr. Hub. Verstraaten, die toen voorzitter van de Zangvereniging "Amphion" was, zat op de foto in het midden voor het Vaandel.
Hier beneden dhr. Hub. Verstraaten voor zijn huis aan de Schoolstraat A 45 met aan de linkse kant de prachtige oude Jongensschool.
Hier beneden aan de Schoolstraat A45 ( nu 27 ) dhr. Frans van de Weem met de kinderen Wim en Jan Verstraaten en Dhr. Hub. Verstraaten senior rond 1947.
In die tijd ( iedereen ging bij elkaar "achterom" naar binnen ) stonden de kratten, de biervaten en het Statiegeld gewoon buiten en werd er niet gestolen; pas vele jaren later werden er bij de Drankenhandel Verstraaten vele koolzuurcylinders gestolen en moest er verbouwd worden zodat binnen alles opgeslagen kon worden.
Hier beneden het, in die tijd vereiste, "Slijters-Diploma" van dhr. Hub. Verstraaten.
Hier beneden het Muurschild wat opzij tegen het huis was bevestigd.
Bronvermelding: dhr. Toon Willems van "Mill van Toen".
Bieragentschap Heineken en Slijterij van Hub. Verstraaten in ± 1950. Daarvoor zat hier Smederij Schiks ( van Origine uit Gassel ). Hier werden toen o.a. paarden beslagen.
Dhr. Jan van de Vorle van Café "Jan van de Vorle" ( Voorheen Café Jacques Verberk ofwel "De Zwarte Kont" ), werkte bij Bierhandel Verstraaten en bezocht alle Horecabedrijven in de Regio. Op de foto het hele gezin van dhr. en mevr. Jan en Nelly van de Vorle.
Bronvermelding: Mevr. Nelly van de Vorle.
Dhr. Jan van de Vorle van Café "Jan van de Vorle", werkte bij Bierhandel Hub. Verstraaten en bezocht alle Horecabedrijven in de Regio. Op de foto het hele gezin van dhr. en mevr. Jan en Nelly van de Vorle met een flesje Heineken in de hand.
Bronvermelding: Mevr. Nelly van de Vorle.
Hier beneden een foto uit 1963 van het Gezin Verstraaten met Miss. en Mister Ian Newing uit Canterbury Kent, een van de Engelse Militairen, die tijdens de Oorlog gelegerd waren bij de familie Verstraaten.
Op de achtergrond rechts ziet U nog de Nieuwe Jongensschool verhuisd van de Hoogstraat weer naar de Schoolstraat.
Hier beneden het Glazenophangbord van "Heineken's Bieren met de LACHENDE "E" van dhr. Freddie Heineken in 1964.
Bronvermelding: dhr. Hub. Verstraaten.
Op de foto beneden Hub. Verstraaten junior op de Bedfordvrachtwagen in 1965, die net terug was van een leverantie aan de Cantine's, Messen en Squadrons ( 305, 311, 312, ) van Vliegbasis Volkel. Het nieuwe telefoonnummer 1671 staat nog vermeld op de deur van de vrachtwagen. Aan de Vliegbasis Volkel hebben vele Millse bedrijven en mensen hun geld verdiend. Op de vrachtwagen staan nog Houten Kratten en Bier-Fusten van 35 en 50 liter.
Hier beneden zit dhr. Hub. Verstraaten senior op zijn kantoor aan de administratie.
Hier beneden weer een vrachtwagen vol met houten kratten; gelukkig was er toen nog geen plastic.
Hier beneden de zoon van dhr. Hub. Verstraaten, dhr. Tinie Verstraaten, die samen met zijn broer Hub. Verstraaten, de Drankenhandel runden. Hier in 1966. Bij de Bierhandel thuis hadden we zelf nog oude Biertapinstallaties voor de diverse gelegenheden.
De fusten en kratten Bier werden bij Heineken-Agenten bezorgd door de Heineken vrachtwagens en de Seven Up vertegenwoordiger was ook aanwezig. Rechts was de Landbouwschool en tegenover Verstraaten was het Pompstation van dhr. en mevr. Ben en Jules Versteegen. Nu BP. ( en in september 2013, ging dhr. Frans Schimmel weer terug naar Shell ). Op de foto ziet U achter de Bierhandel van Verstraaten het Bejaardencentrum "Paus Johanneshove" en rechts daarvan aan de achterkant lag de Technische School. Links naast het huis van Verstraaten lag de Jongensschool waar we, op de foto, nog enkele jongens van voorbij zien lopen. Nu is hier de Huisartsenpraktijk gevestigd van drs. E. Gest en drs. P. van der Linden. In het Woonhuis woont nu Drs. P. de Wildt, die hiervoor Huisarts was. Dus in het verleden was hier eigenlijk gevestigd een soort Bredeschool: de Jongensschool, de Technische School, de Ambachtsschool, de Landbouwschool en een Centrum voor "Opleiding in de Zorg"!
Hier beneden het Middenstandsdiploma dd. 1968 van dhr. Hub. Verstraaten junior, wat vereist was om een Bedrijf te exploiteren.
In 1970 ging de Drankenhandel van de Fa. Verstraaten over naar de Heineken Brouwerijen. In 1974 is het huis verkocht aan de familie Post. Later kwam hier de eerste HuisartsenPraktijk van Drs. P. De Wildt ( voorheen Drs. H.A.M. Gunneweg aan de Stationsstraat ).
Hier beneden nog een oud Emaille-Bord van Heineken.
Bronvermelding: dhr. Hub. Verstraaten junior.
Hier beneden een Heineken Wijnbrevet uit Zoetermeer behaald door Hub. Verstraaten in 1989.
Hier beneden enkele Visitekaartjes van dhr. Hub. Verstraaten.
Hier beneden een Horeca Marketing Award van Heineken Nederland dd. 1995 voor Hub. Verstraaten toen hij nog bij Heineken Limburg in Horst was gestationeerd.
Benedenstaande Pand Schoolstraat 27 is per 2017 te koop.
Bronvermelding: FUNDA.