Molens in Mill.

Eerst in 1895 Dhr.Anthonius Reijnen en later zijn zoon Molenaar dhr. Koos Reijnen de Molen vanaf de Wanroijseweg in 1938.

Bronvermelding: dhr. Henk van de Weem van de Vriendenkring van Myllesheem.

Hier beneden een foto van het Oude Huis van Molenaar dhr. Koos Reijnen aan de Schoolstraat 46 in Mill. De enigste van de Familie Reijnen die er nu ( in 2015 ) nog woont is mevr. Ellie Reijnen.

Hier beneden nog een foto van het Oude Huis van Molenaar dhr. Koos Reijnen aan de Schoolstraat 46 in Mill. De enigste van de Familie Reijnen die er nu ( in 2015 ) nog woont is mevr. Ellie Reijnen.

Hier beneden een foto van de Molen van Dhr.Anthonius Reijnen en later zijn zoon Molenaar dhr. Koos Reijnen vanaf de Molenheidseweg in 1895.

Hier beneden de Bidprentjes van molenaar dhr. Jan Reijnen en zijn vrouw Anna Verstraaten aan de Karstraat in Mill. 

Hier beneden nog enkele bijzonderheden over de Molen van de Familie Reijnen in Wanroij. Bronvermelding: mevr. Odette Kramp-Goossens.

Bronvermelding: mevr. Odette Kramp-Goossens.

Bronvermelding: mevr. Odette Kramp-Goossens.

Hier beneden De Hei-Molen aan de Wanroijseweg in Sint Hubert in 2004.

De Hei-Molen aan de Wanroijseweg met Molenaar dhr. Harry Daverveld ( vanaf 1995 ) uit Mill en Molenaar dhr. Walter Cornelissen ( vanaf 2012 ) uit Wanroij.

Hier beneden dhr. Harrie Daverveld, de huidige molenaar van de Heimolen in 1995.

De Hei-Molen aan de Wanroijseweg in St. Hubert in 1878. 

De Hei-Molen aan de Wanroijseweg in St. Hubert in 1878.

Hier beneden De Hei-Molen aan de Wanroijseweg in St. Hubert in 2014 met als Molenaar, dhr. Walter Cornelissen uit Wanroij.

Hier beneden een schrijven op Facebook van dhr. Harm Daverveld ter gelegenheid van het Overlijden van zijn vader dhr. Harrie Daverveldt die overleed op zondag 2 maart 2014. De Gemeente Mill en St. Hubert en de Molenvrienden van de Provincie Noord Brabant zijn dhr. Harrie Daverveldt veel Dank verschuldigd voor zijn Jarenlange inzet voor de HeiMolen in St. Hubert.

Hier beneden een schrijven van dhr. Walter Cornelissen.

Op zondag 2 maart is molenaar Harry Daverveld in de leeftijd van 78 jaar overleden. Hij was sinds 6 december 1995 als vrijwillig molenaar verbonden aan  De Heimolen in Sint Hubert. Deze molen liet hij al die jaren iedere zaterdagmiddag draaien en menig bezoeker heeft van hem een rondleiding door de molen gehad. Uit respect voor hun overleden collega hebben de molenaars van de vereniging Molenvrienden Land van Cuijk en omstreken (land van Cuijk, Noord-Limburg en gemeente Heumen) hun molens in de rouwstand gezet. Tot aan het definitieve afscheid op zaterdag 8 maart zullen de molens in deze stand blijven staan. Deze wieken stand is niet overal hetzelfde omdat er regionale verschillen zijn. Op de website www.de-heimolen.nl en www.molenvrienden.nl is meer informatie over het overlijden van Harry te vinden. 

Met Vriendelijke groeten, dhr. Walter Cornelissen de Vrijwillige molenaar van de De Heimolen in Sint Hubert 06 255 257 37.

Hier beneden een foto van dhr. Harrie Daverveldt.

Bronvermelding: dhr. Walter Cornelissen.

 

Hier beneden De Hei-Molen aan de Wanroijseweg in 2014 met als Molenaar, dhr. Walter Cornelissen uit Wanroij. De Molen staat in de Rouwstand vanwege het Overlijden van de vorige Molenaar, dhr. Harrie Daverveld.

Bronvermelding: dhr. Hub. Verstraaten in 2016.

Hier beneden de Zaadhandel van de familie Kremers met Molen de Korenbloem van dhr. Tiny van Kempen vanaf 1957 op de achtergrond. 

Bronvermelding: V.V.V. en mevr. Dinie Milder.

Hier beneden, nu even ( in 2013 ) de Molen "De Korenbloem "van dhr. Tiny van Kempen, waar zoon dhr. Maarten van Kempen in 't begin van Fitland-XL, "Fitland" exploiteerde. De Molen de Korenbloem was eigendom van de Familie Reijnen totdat de meeste Molens niet meer rendabel waren door de nieuwe technieken. De familie Jan Swaardemaker uit de Zaanstreek nam de Molen over van de fam. Reijnen en Dhr. Tiny Van Kempen kocht in 1956 de Molen De Korenbloem weer terug van de fam. Swaardemaker uit Zaandam-Oost.

Dhr. Tiny Van Kempen kocht in 1956 de Molen "De Korenbloem". Hier beneden een advertentie van de Dieren Speciaalzaak van dhr. Tiny van Kempen uit 1967.

Bronvermelding: Eerste Adresboek van de Gemeente Mill en St. Hubert.

Misschien heeft Mill de kans dat de Molen "De Korenbloem" nogmaals gerestaureerd wordt in 2014.

Bronvermelding: Omroep Brabant.

Hier beneden aan de Karstraat in Mill de Molen "De Korenbloem" ( van de familie Van Kempen in ) in 1940. Later in 2000 was Fitland van dhr. Maarten van Kempen met Fitland hier nog even gevestigd.

Hier beneden de Molenstraat in 1950 met de Molen "De Korenbloem" van de familie van dhr. Maarten Van Kempen.

De Molen "De Korenbloem" van dhr. Tinie Van Kempen in 1956 van het B.H.I.C.

Hier beneden Molen "De Korenbloem" na de Restauratie.

Hier beneden Molen "De Korenbloem" na de Restauratie.

Hier een artikel in de Neije Krant Inmill.nl over de Open Monumentendag 2015.

Bronvermelding: Website INMILL.NL

Bronvermelding: Website INMILL.NL

Hier beneden een Luchtfoto van dhr. Ramon Ligthart gemaakt met een Drone in Juni 2015.

Hier beneden het Restaurant "Don Kiesjot" van dhr. Ramon Ligthart in Grave.

Hier beneden dhr. Ramon Lighthart, die met de Slechtste Slogan van Nederland UIT Mill in de Media komt in 2018 voor zijn heerlijke Worstebroodjes met de Slogan "Van Kop tot Kont met Worst in de Mond".

Hier beneden het Boek "Molens in Mill" over Millse Molens van dhr. Harry Rombouts in 1980.

Hier beneden enkele pagina's uit het Boek van Oud Gemeentesecretaris dhr. Harry Rombouts.

 

Boek over Millse Molens van dhr. Harry Rombouts in 1980.

 

Boek over Millse Molens van dhr. Harry Rombouts in 1980.

Boek over Millse Molens van dhr. Harry Rombouts in 1980.

Hier beneden een In Memoriam voor de Oud-Gemeente Secretaris van de Gemeente Mill c.a. dhr. Harrie Rombouts, die veel voor Mill heeft betekend.

Copyright Studio Domeinzicht ©