Reacties Geïnteresseerden.
Op de Pagina "Reacties van Geïnteresseerden" komen allerlei reacties te staan. Aanvullingen, correcties, foto's, teksten en info van mensen die interesse hebben in 't verleden van Mill.
Op 30 mrt. 2018 om 14:53 heeft Paul Huismans <Paul.Huismans@bhic.nl> het volgende geschreven: Beste mijnheer Verstraaten, Zoals u wellicht weet, heeft het Brabants Historisch Informatie Centrum in juni 2015 de succesvolle website De auto van m’n opa gelanceerd. Deze website focust op motorvoertuigen uit Noord-Brabant in de periode dat de nummerplaten aangaven uit welke provincie de motor of de auto kwam (1906-1951). Er wordt veel gereageerd en er worden veel foto’s ingezonden. Een bezoeker maakte ons attent op een aantal foto’s op uw website Studio Domeinzicht, waarop Brabantse nummerplaten te zien zijn (ik noem webpagina, link naar de foto en het kenteken):
- FilmFoto's A. van Hout ± 1945 – foto – kenteken N-71169
- Brouwerij ’t Anker - foto - N-55966 (zichtbaar is N-5596)
- Brouwerij De Zwaan – foto – N-10308 (deels zichtbaar)
- Brouwerij De Zwaan – foto – N-10308 (ook hier deels zichtbaar)
- Brouwerij de Zwaan – foto – N-40658
- Boerderijen - foto - N-71659
- Bioscoop, Theater en Tenten - foto - N-66840
- Onze vraag zal u duidelijk zijn: mogen we deze foto’s op de website De auto van m’n opa plaatsen? Dat gebeurt met een bronvermelding, zodat duidelijk blijft dat hij van Studio Domeinzicht afkomstig is. Een voorbeeld van hoe dat er uitziet kunt u zien bij kenteken N-25963 (foto afkomstig uit de collectie Gemeentearchief Venray).
- Bij voorbaat alvast bedankt voor uw aandacht. Ik wens u prettige paasdagen.
- Met vriendelijke groet, Paul Huismans Projectenbureau. B.H.I.C. 's-Hertogenbosch. Tel: +31 (0)73 68.18.506
Reactie van mr. Hans Verheijen Burgemeester van Mill & Sint Hubert.
"Hub Verstraaten bezit een erg leuke site over de geschiedenis van Mill, Studio-domeinzicht.jouwweb.nl," staat er op www.HansVerheijen.nl/WordPress, zijn weblog. Hij schrijft verder: "Foto’s uit grootmoederstijd maar ook meer recente foto’s over het dorp Mill en haar rijke geschiedenis. Bijgaande foto trof ik daar aan een oude ansichtkaart van het voormalige Raadhuis van de gemeente. Het gebouw links achter het raadhuis heeft eind jaren zestig plaats gemaakt voor het huidige gemeentehuis. Daarop, in 1969, is het oude Raadhuis afgebroken. Nu verrijst op diezelfde plek het nieuwe Sociaal Cultureel Centrum van de gemeente Mill en Sint Hubert genaamd "Myllesweerd."
Hier een reactie van Maaike Linders:
Het gaat om een foto van een vrachtwagen van mijn opa Grad Coenen, Zand- en grindhandel G.J. Coenen en zonen, Domeinenstraat 3, Mill. De foto is gemaakt tussen het huis en de schuur. Op de achtergrond is de kerktoren zichtbaar. Met vriendelijke groeten Maaike Linders- van Tiel.
Een reactie van Mevr. Catharina van Hees, ofwel "Catootje".
Reactie van Willy Sweens:
Correcties op de Ansichten-DVD 1 van Studio Domeinzicht door Willy Sweens Van "Sporen van de Oorlog en bestuurslid van de Millse Heemkundeclub "Myllesheem". Deze correcties zijn, uiteraard in dank aan Myllesheem, in de DVD voor de presentaties verwerkt met de Bronvermelding.
Een reactie van dhr. Jan Hendriks uit Australie.
Beste Huub,
Ik kreeg vorige week een brief van mijn nicht Doortje Selten-van Hees. Die stuurde mij de Website van Studio Domeinstraat. Op de eerste plaats zal ik eerst even vertellen wie ik ben. Mijn naam is Jan Hendriks, geboren in Mill in 1939 en sinds 1961 wonende in Australia. Ik ben de zoon van Harrie Hendriks (Harrie Baal) uit de Karstraat. (Nummer 36) Doortje is de dochter van Cato van Hees, een zuster van mijn vader en Tante Cato is mijn peettante. Ik vind het Website van Studio Domeinstraat geweldig en kom er niet op uit gekeken. Iedere keer vind ik weer iets nieuws. Vooral de oude schoolfoto’s en onderwijzers is erg mooi en brengt veel herinneringen op. Er staan ook verschillende familieleden van mij op, zoals mijn oom Piet, Tante Cato, mijn broer Piet en mijn broer Jos. Onder Millse Mensen staat een foto van een persoon met een transport fiets. Het onderschrift zegt Grad Baal maar dit is in feite mijn vader Harrie Hendriks. Ik heb diezelfde foto ook hier in Australia in mijn fotoalbum. Grad Baal (Hendriks) was de jongste broer van mijn vader die de winkel in de Bernhardstraat overnam van mijn grootmoeder en later overgenomen door Tante Cato. Ik heb hier nog foto’s van mijn klas toen ik op de MULO zat van 't jaar 1953 of 1954. ( Ik weet het niet precies). En natuurlijk ook foto’s van onze winkel in de Karstraat die mijn broer Piet in 1971 overgenomen had. Als je geïnteresseert bent hiervoor stuur ik ze even op. Laat maar even weten. Hieronder is mijn e-mail adres. Ik ben misschien al 50 Jaar weg uit Mill maar ik voel me nog steeds Millenaar. Ik ben al 45 jaar getrouwd met een Amsterdams meisje (Yvonne) We hebben 4 kinderen en 5 kleinkinderen. Dus je ziet wel, de naam Hendriks wordt goed doorgezet in Australia. Dit website is ook van belang voor mijn kinderen, zo kunnen ze zien waar ik vandaan kom. Op het moment is er niet veel belang maar als ze ouder worden wordt dat gevoel sterker. Ik zal dit website ook doorsturen naar Rene Kremers in New Zealand. Rene is de jongste zoon van Meester Kremers, die vroeger in de Hoogstraat woonden. (Broer van Rudy en Stannie) Zo je ziet wel dat ex-Millenaren in het buitenland ook interesse hebben in jullie Website. Nogmaals, ik persoonlijk vind het prachtig en ik zal er nog lang plezier van hebben. Ik zou zeggen : "Keep up the good work" en ik hoop dat er af en toe ook updates te zien zijn.
Groetjes uit Australia, Jan Hendriks
86 Alexander Avenue
UPWEY 3158
Australia.
e-mail : hendriks39@gmail.com
Dear John,
Hartelijk dank voor deze zéér positieve reactie vanuit het verre Australië. De naam van je vader is aangepast. Excuses voor deze fout. Inderdaad, zoals je schrijft, had ik vroeger, net als de jeugd nu, ook weinig of geen interesse in het grijze verleden. Ik heb ook weinig kennis van de mensen van toen, maar bij Myllesheem krijg ik dikwijls adviezen en wordt ik telkens bijgepraat. Elke week plaats ik weer nieuwe info ( foto’s of tekst ) op de website. Graag ontvang ik ook info om aanpassingen te doen, want ik ben maar op eigen initiatief begonnen met een website van oud Mill. Mocht je nog foto's hebben dan ontvang ik ze graag. Als 't mogelijk is via email. Nogmaals dank voor deze geweldige info en misschien tot binnenkort,
Hub.
p.s. Op de pagina "Millse Mensen" van de Website heb ik de naam van je vader Harrie aangepast. Op de Pagina "Website Studio Domeinzicht" heb ik jouw reactie geplaatst.
Graag ook reacties van René Kremers in New Zealand.
Reactie van Henk van de Weem van de www.vriendenkringvanmyllesheem.nl op de "Sporen van de Oorlog".
Piet Gerrits was een schoonzoon van veldwachter Van Dijk. Van de 4 UILTJES heb ik nooit gehoord. Wel de KO-groep Walther, waartoe ook Piet Josten en Reijbroek behoorden. In levende lijve heb ik hem ooit ontmoet bij Paul Jansen in Groesbeek. Samen met Piet Muskens waren dat gezworen kameraden. Hein Jansen, Lam de Mus en Wim de Stomp (Nelisssen) maakten deel uit van het verzet in Wijler aan de grens. Ik ken die verhalen. Alleen Lam de Mus is gefusilleerd en Piet Gerrits zat in de dodencel van Kamp Vught. Op een wondere manier heeft hij kunnen vluchten.
De vader van Piet Gerrits, ook Piet Gerrits was kunstenaar en heeft veel gewerkt aan de beelden groepen en glas in lood van de Kenakelkerk in de Heiligelandstichting. Het glas in lood raam van de bungalow Tien Hoogenhoff heeft hij gemaakt. ....... maar waar is het gebleven ?? Evenals het schoorsteen-relief van de woonkamer met die mooie oudhollandsche tegeltjes. Willem, misschien kom jij er ooit achter hoe e.e.a. in mekaar steekt en ik hoop, dat je het kunt lezen groeten, h e n k .
Reactie van Mr. Jan van Laake.
Adres foto beneden: Ton en Thij van Geffen(nu Langenboomseweg 123 ). Links op de foto is Pierre van Hout, een broer van Gérard van Hout. 't Joodse jongetje met de Jodenster op de foto is de heer Joop Philipse, Pluvierstraat 108 2903 CC Capelle aan de IJssel. Dat hij een “jodenster” droeg eind september 1944 werd als volgt verklaard. Na de bevrijding liep deze onderduiker geen gevaar meer. Hij wilde nu wel een ster dragen en mijn moeder heeft op zijn verzoek toen uit oude lapjes een ster gemaakt, die hij met enige trots droeg. Mijn vader en moeder Joop en Lies van Laake, getrouwd op 27-7-1944 in Tilburg woonden in bij Tij en Ton. Dat was op hun zolder. Zij staan dus inderdaad ook op de foto. Bronvermelding: Jan van Laake.
Hieronder een reactie van dhr. Henk Talen, Hoofd Traditiekamer "The Typhoon" van Vliegbasis Volkel.
Hallo Hub,
Bedankt voor je reactie. Inmiddels weet ik wat er op de betreffende foto staat. het is een Amerikaans C-47A transportvliegtuig dat op 17-09-1944 bij Heihoek/Beers neerkwam. Het toestel was van 441 T.C.Group, 302 T.C.Squadron. Het serial nr. is 42-92904 en de registratie 2L-V. Kun je de foto niet naar mij mailen, zodat wij hem kunnen gebruiken in de Documentatiegroep Volkel? Weet je wie de foto gemaakt heeft, of hoe deze in je bezit is gekomen? Nog bedankt voor het maken van reclame voor onze Traditiekamer "Typhoon" van de vliegbasis Volkel.
Groeten,
Henk Talen.
Hier beneden een reactie van Wim van der Linden, secretaris van de K.B.O. van Mill.
From: Wim van der Linden
To: myllesheem
Sent: Saturday, March 31, 2012 4:06 PM
Subject: Foto's
Hoi, Hub.Bijgevoegd oude foto's:
1. gymles jongens klas 1&2 van de ULO in nieuwe concertzaal 1955.
2. afbraak oude - en bouw nieuwe gemeentehuis
Geachte redactie,
Aangezien de roots van mijn familie in Mill liggen, was het interessant te horen, dat ene Peter Reffeltrath op zoek was naar de link van zijn familie (Hegeraat) naar de mijne. Al "scrollende" op jullie website vond ik in de rubriek 'Voetbalvereniging Juliana' veel fotomateriaal van elftallen vanaf 1919. Onderstaande foto uit de jaren twintig heb ik daar niet in aangetroffen. Aan het tenue te zien, moet dat wel van Juliana zijn. Wellicht een nuttige aanvulling op jullie website. De zesde van rechts is mijn vader: HARRIE SPANJERS jr. die met zijn vader en zijn broer Piet een slachterij in Mill runde. Wellicht kennen jullie de anderen ook.
Met vriendelijke groeten,
Henk Spanjers.
Geachte heer Henk Spanjers,
Hartelijk Dank voor deze prachtige foto hier beneden en ook voor de interessante aanvulling hierboven,
Namens Hub. Verstraaten.
Bronvermelding: dhr. Henk Spanjers.
Hier beneden enkele reacties van Margo Van Grinsven.
From: Margo van Grinsven To: vers2312@planet.nl Sent: Monday, April 30, 2012 4:08 PM Subject: boek Verstraaten Mill en Beuningen
Hallo,Tijdens het inpakken van alle mappen etc met mijn stamboomgegevens i.v.m. een verhuizing, toch maar even ter ontspanning wat googelen. Kom tot mijn grote verrassing op een site terecht waar van alles over Mill te lezen is, vooral over mijn voorvaderen de burgemeesters Verstraaten. Mijn overgrootmoeder was Maria Elisabeth Verstraaten getrouwd met Josephus Gerardus Reijnen, mijn opa was hun zoon Martinus Reijnen. Heel leuk om te zien zijn de jeugdfoto's van dit gezin. Foto's die ik helemaal niet ken.Mijn vraag is dan ook hoe en of ik aan een kopie van deze foto's kan komen en of het boek nog te verkrijgen is.Bij voorbaat dank voor een antwoord.met vriendelijke groet,Margo van Grinsven
From: Margo van Grinsven
Hallo,
Tijdens het inpakken van alle mappen etc met mijn stamboomgegevens i.v.m. een verhuizing, toch maar even ter ontspanning wat googelen.
Kom tot mijn grote verrassing op een site terecht waar van alles over Mill te lezen is, vooral over mijn voorvaderen de burgemeesters Verstraaten.
Mijn overgrootmoeder was Maria Elisabeth Verstraaten getrouwd met Josephus Gerardus Reijnen, mijn opa was hun zoon Martinus Reijnen.
Heel leuk om te zien zijn de jeugdfoto's van dit gezin. Foto's die ik helemaal niet ken.Mijn vraag is dan ook hoe en of ik aan een kopie van deze foto's kan komen en of het boek nog te verkrijgen is.
Bij voorbaat dank voor een antwoord.
met vriendelijke groet,
Margo van Grinsven.
Margo,
Het antwoord wat ik je toegestuurd heb, staat op de pagina Genealogie.
Groetjes, Hub. Verstraaten.
Hier beneden een van de vele verhalen uit Mill rond 1920. Niet alleen kinderen maar ook oudere mensen waren bang voor Spoken die ronddoolden rond het oude kerkhof en het Buitenhuis van Nispen tot Senenaer.
Hier een verhaal van Sandra Rombout-Jansen.
Sent: Saturday, April 28, 2012 11:02 PM Subject: site Mill
Goedeavond, mijn naam is Sandra Rombout-Jansen, ik ben 30 jaar en woon nu in Boekel. Ik kwam op uw site terrecht omdat ik op zoek was naar gegevens van mijn opa. Frans Jansen, geboren in Mill. Als zoon van Adrianus Jansen en Johanna Wassenberg.Mijn opa is opgegroeid in Mill, hij had 7 broers en zussen. En dan nog 6 broers en zussen die zijn overleden.Nu gaat het verhaal, in mijn familie, dat vroeger in Mill een vrouwtje woonde wat de kinderen 'behekste'. Zo had ze eens een van de kinderen van mijn opa's gezin een hand gegeven, deze hand werd koud en is nooit meer warm geworden.Zo kwam het dat ze haar ontliepen, op een gegeven moment kwamen ze er niet onderuit, en aaide ze een pasgeborene, in de wandelwagen over het hoofdje.Dit kind is de volgende dag gestorven. Mijn vraag aan u is, of dit verhaal overeenkomt met de verhalen die u van Mill kent.Gaan er meer verhalen rond over deze vrouw? Ik ben heel benieuwd naar uw reactie!
Met vriendelijke groet, Sandra Rombout-Jansen.
----- Original Message -----
From: hub. verstraaten
To: Rombout Bestratingen
Sent: Tuesday, May 01, 2012 2:09 PM
Subject: Re: site Heks Mill Sandra Rombout-Jansen.
Dag Sandra,
De enigen die iets wisten over een vrouw in Mill, die door kinderen als een Heks beschouwd werd, was onze voorzitter, Bennie Boffen en Henk van de Weem. STIENTJE DAMEN liep altijd met een puntmuts op. Ze was een "Hoedenmodiste". Kinderen waren bang voor Stientje, maar of 't een echte Heks was weet Bennie niet. Morgenavond komen er nog enkele andere Millse Mensen; misschien dat die nog iets meer weten ? Groetjes, Hub.
Goedenavond Sandra,
Ook Henk van de Weem van "De Vrienden van Myllesheem.nl " wist van Stientje Damen. Stientje Damen maakte POFFERS. ( Dameshoeden in die tijd ).Ze woonde aan de kruising - Burg.Verstraatenlaan-Schoolstraat. Ze had waarschijnlijk Alzheimer, was een beetje dement en was zelf ook bang voor Heksen. Omdat ze kippen had strooide ze de uitwerpselen van de kippen bij haar op de zolder, zodat er daar ook geen Heksen kwamen. Veel kinderen waren erg bang voor haar. Van Willy Sweens heb ik een verhaal van "de Witte Gheit" in Volkel, Odiliapeel enz. Er staan ook namen in van Jansen, maar of 't uit de tijd 1908-1927 was weet ik niet. Is dat iets voor jou, dan scan ik het in ? Groetjes, Hub.
Hier beneden een reactie van Mevr. Fien Vugts-Timmermans, die al vele foto's op mijn website heeft geplaatst.
Hallo Huub,
Ik heb weer wat moois te pakken voor de site namelijk de perkament waarop staat beschreven dat zolang de boerenbruiloft nog bestaat deze symbolische huwelijks voltrekking elk jaar mag plaats vinden in de hal van het gemeentehuis !! Ondertekend door de burgemeester en de wethouders+de foto gemaakt in het gemeentehuis. En nog veel meer mooie (echte)oude dingen. Kom nog maar eens langs…….Groeten Fien.
Hier beneden een reactie op de Pagina "Bijnamen" van de Website. Dhr. en mevr. Tonnie en Ine Kremers Wanroijseweg 43 B 5451 GX Mil Tel prive: 0485470446
Hallo,
Een verduveld mooie site. Mooie oude foto’s en verhalen. Mijn opa Kremers Vloetsestraat noemde ze altijd Haske de Kremmer en mijn vader Theo Kremers noemde ze vroeger pijpke Kremers. Mijn Oma Hendriks Brandsestraat noemde ze Zwart Doorke.
Vriendelijke groet,
Mobiel Tonnie: 06-55876629 Mobiel Ine: 06-12365650 E-mail : kremers@hetnet.nl Website: www.nieuwsvanmill.nl of www.tonniekremers.info bezoek ook eens mijn webwinkel www.kremers.biedmeer.nl/
Hier beneden een reactie en emails van Mevr. Kornuijt-van Bebber uit Hilversum.
Geachte heer Boffen,
U bent de voorzitter heb ik gelezen, dus kom ik met mijn vraag bij u.
Ik heb de stamboom van mijn moeder Anna Kremers van de bakker uit de Hoogstraat uitgezocht. Dat is lang geleden zo geweest. Als kinderen kwamen wij veel in Mill. Nu wil ik bij mijn stamboom ook de geschiedenis van Mill erbij plaatsen. Dat geeft de lezer een overzicht van Mill uit hun jeugd en eerder of later.
Is het mogelijk dat u mij deze geschiedenis ter beschikking stelt. Heeft u ook het wapen van Mill, dat zou ik eveneens graag hebben.
En wie weet is uw Heemkundekring geinteresseerd in deze stamboom.
Graag zie ik uw reactie tegemoet.
Met vriendelijke groet.
Constance Kornuijt-van Bebber.
Hilversum.
-
Ons pap, Piet de Mos, is in januari 2013 plotseling overleden. Hij had het altijd over: "vroeger bij ons op de hei".
Het huis is zover wij weten ooit gekocht en geheel verbouwd door oud-minister Scholten. Nu is het eigendom van Haagse mensen die het huis verhuren.
Wij wilden het huis waar ons pap was geboren zien. Van binnen is het veranderd, maar ons mam kon ons nog vertellen hoe het vroeger in elkaar zat, want zij is er in die tijd ook nog geweest.
Pim Kremers, 22-05-2013, 21:30 uur
· Re: De boerderij van Tien, Hanna en Bertha
Het was oorlog, Tien de Mos woonde en werkte aan de rand van de heide, 70 ha groot en strekte zich uit van de Langenboomse bossen tot aan de weg in de Meren. Die heide werd ongeveer in october 1945, in enkele weken tot geallieerd vliegveld omgebouwd, waar honderden vliegacties per dag plaats vonden. Zo trachtte het geallieerde leger de Duitse aanval op de corridor in Vechel en Schijndel af te slaan. De Duitsers schoten met ver dragend geschut, vanuit Middelaar, op dat vliegveld om vliegtuigen en start- en landingsbaan te vernielen. De granaten kwamen net niet ver genoeg en vielen nagenoeg allemaal op 2 ha land dat net voor zijn voordeur lag. Tien de Mos, en wij ook werkten gewoon door. We hadden enkele sleuven gegraven en als we in de verte een (het) kanonschot hoorden was het wel hoog tijd om in de dichtst bijzijnde sleuf onder te duiken. Voor het huis van Peter van Boxtel,de buurman van Tien, stond het het luchtafweer geschut.
Och, dit was een stukje oorlogstijd, zijn zoon Jo moest in militaire dienst en werd uitgezonden naar Oost- Indie, zijn neef, de andere Jo de Mos was toen net gesneuveld in Midden Java, vlak bij Solo. Wat hebben die mensen veel mee moeten maken, onzekere tijden, oorlog en geweld en het enorme tekort van de crisis van de jaren 1930. En toch bleef Tien de Mos optimistisch, hoopvol en vertrouwen. Een man met een gouden hart.
Hier beneden een foto van het Huis aan de Arendstraat 20 in Mill van de familie van mevr. Kornuit-van Bebber uit Hilversum.
Onderwerp: Mill.
Geachte heer Verstraaten,
De ene dienst is de andere waard. Vandaar de foto van mijn opa Kremers. Tegenover het huis met bakkerij staat nu nog een groot herenhuis. Daar heeft mijn oom Jo Kremers met tante Marie gewoond. Zij hebben drie zonen. Oom Jo was destijds hoofd van de school in Mill en zijn zoon Ruud was dat in Wanroij waar hij woonde. De dochter van Ruud is hoofd van de school in Wilbertoord. Oom Toon de bakker was dirigent van het koor.
Neen, dhr. Bennie Boffen, uw voorzitter, heeft nog niets van zich laten horen.
Jammer dat er nooit een boek is geschreven over Mil van toen en Mill van nu. Heel vroeger konden de mensen niet schrijven. Maar vertellen wel.
Dank bij voorbaat voor uw reactie, ik houd me aanbevolen voor verder nieuws.
Mocht ik nog oude foto's tegenkomen dan stuur ik ze u toe.
Vriendelijke groet,
Constance Kornuijt-van Bebber.
Geachte heer Hub. Verstraaten,
Dank voor uw mail met info over de Verstraatens, een indrukwekkende staat van dienst, uw familie. En op velerlei gebied actief. In die vroege tijden ging het burgemeestersambt over van vader op zoon denk ik. Zo ging dat ook met zakenmensen. U was van "het bier is weer best". En 33 jaar in de commercie bij Heineken, dan weet u heel veel over bier en het commerciële rondom bier. Ja Rudi Kremers was mijn neef, hij is overleden en woonde in Wanroij en was inderdaad hoofd van de school. Hij schreef ook muziek. Op zijn graf staat: zo lang hij speelde leefde hij. Toen hij nog in Mill bij zijn ouders woonde en wij als kinderen daar logeerden speelde Rudi vroeg in de ochtend al piano, dat waren heel gezellige tijden. Ruud was getrouwd met Miep Lamers en zij woont nog in hun huis in Wanroij, zij hebben drie kinderen en Karin is directeur van de lagere school in Wilbertoord. Rudi Kremers heeft twee broers die allebei in Nieuw Zeeland wonen. Welke Kremers in Boxmeer op de H.B.S. heeft gezeten weet ik niet. Er zijn veel Kremersen in Mill. Ik heb er veel kunnen achterhalen bij BHIC waar ik regelmatig ging zoeken in de aktes. Allemaal familie van mijn moeder Anna.
Ik voel me vereerd dat mijn mailtjes op uw website terecht komen. Ja binnenkort hoop ik nog eens bij u te komen met oude foto's. Vriendelijk dank voor uw geduld en tot de volgende keer.
Constance Kornuijt-van Bebber.
Bronvermelding: dhr. Henk van de Weem.
Bronvermelding: dhr. Henk van de Weem.
Bronvermelding: Dhr. Henk van de Weem.
Hieronder staan 8 Soldaten "Vloet" en/of "Vloed" uit Mill die in Juli 1941 gelegerd waren op de Marechaussee-Kazerne Heikant C. 35. in Baarle Nassau; Wie kent deze jonge Militairen ???
Bronvermelding en reacties graag naar Anton van Grunsven avgoss@ziggo.nl en vers2312@planet.nl
Hier beneden een reactie van Dhr. Jeremias Kreeft van de Stichting WO2 in Goeree-Overflakkee.
Dhr. Jeremias van Kreeft was geinteresseerd in foto's van enkele Wapenschilden uit de Tentoonstelling op 't Gemeentehuis in Mill op 24 en 25 mei 2004 van Menno van Coehoorn voor een nieuwe Film van de Tweede Wereldoorlog. Zie hier beneden één Wapenschild van de Tentoonstelling.
Bronvermelding: dhr. Hub. Verstraaten.
Op de Pagina Bijnamen heb ik veel reacties gekregen. o.a. Van Mevr. Els van der Ven, dhr. Jan van de Cruijsen, dhr. Theo Verberk, Mevr. Vloet, Mevr. Marijke van der Wouw, Mevr. Leny Eltink-Daamen, en vele anderen.
Reactie dhr. Tonnie Kremers: Hallo, Een verduveld mooie site. Mooie oude foto’s en verhalen. Mijn opa Kremers vloetsestraat noemde ze altijd Haske de Kremmer en mijn vader Theo Kremers noemde ze vroeger pijpke Kremers. Mijn Oma Hendriks Brandsestraat noemde ze Zwart Doorke. Vriendelijke groet, Tonnie en Ine Kremers Wanroijseweg 43 B 5451 GX Mill Tel prive: 0485470446 Mobiel Tonnie: 06-55876629 Mobiel Ine: 06-12365650 E-mail : kremers@hetnet.nlWebsite: www.nieuwsvanmill.nl of www.tonniekremers.info
Reactie Leny van de Bund-Peters:
Ik denk dat de gewone burger weinig in te brengen heeft want ik ondervind hier in Grave precies hetzelfde, al het mooie moet wijken voor moderne flut gebouwen waar ik mijn stem niet voor heb gegeven. Ik vind het ook jammer dat in Mill al het authentieke moet verdwijnen.
Leny van de Bund-Peters [vandebund@live.nl]
Reactie van dhr. Leo Peters.
Hallo Hr. Verstraaten,
Complimenten voor de site oud Mill. Ik kan er uren op rondkijken. Ik woon nu 28 jaar in Boekel en ben 1947 in Mill geboren. Domeinenstraat 23, de straat waar zoveel moois over op de site staat. Even een correctie op de echte naam van Ben Pap. Hij was een broer van mijn moeder en de naam is in werkelijkheid niet van Abel, maar Ben Abels. Samen met Dien van Sambeek zijn vrouw was het Ben en Dien Pap zo genoemd omdat hij jaren melkboer was voor de melkfabriek en daarbij de route de Meren en verder richting Langenboom de melk bij de mensen aan huis bezorgde. Verder mis ik bij de bijnamen nog een beroemd stelletje uit die tijd, n.l. Tontje en Marietje Keizers. Zij werden genoemd vadje en moedje de Keizer. Zij woonden ergens in de buurt van de Koestraat. Als vadje en moedje naar Mill kwamen waren zij altijd met een kinderwagen. Tontje, altijd een schipperspetje, op duwde die vaak en Marietje, kopdoekje om, zat er dan in. Een mooi stelletje die wij als kinderen altijd voor de gek hielden maar daarbij bleven we wel op eerbiedige afstand. Misschien zijn er nog Millenaren die er iets meer over kunnen vertellen.
Groetjes Leo Peters
Hier beneden Communicatie tussen dhr. Sjef van Reijmersdal en dhr. Henk van de Weem.
hé SJEF, en als ge dan toch bij JO REIJNEN bent, vraag hem dan maar meteen, wie allemaal op deze foto staan uit 1932 ...?
Er was eens in Mill een jongerenclub, voor de oorlog, onder de oorlog, ... ... er zijn geen data: ze noemden zich DE WHITE (the white...?) Tamelijk rebels, ik denk, dat ook JO Reijnen daarvan lid was, Theo Reijnen, Lauw Heijs, Marius Verbruggen, Pierre van Hout, Gerard van Daal en Jo Konings studeerden toen al in Nijmegen.
SJEF, vraag Jo Reijnen eens wat hij daarover nog weet te vertellen "DEWAIT",
alle jongens droegen toen een witte stropdas en schoepten de kermissen af
(?)
Bonvermelding: dhr. Toon Goossens. www.roaringsixties.com
De plaats Mill had zo groot kunnen zijn als dat Uden nu is maar in dat geval was Uden niet meer geweest dan Mill nu. Philips heeft vroeger geprobeerd in Mill een fabriek te openen dat door de gebroeders van Hout is tegengehouden. De gebroeders van Hout betaalden die tijd slecht uit. Philips zat met de lonen hoger en dat was voor de gebroeders van Hout niet zo best want dan zou veel personeel naar Philips overgestapt zijn. Zodoende is Uden nu welvarender dan Mill, ik hoop jullie daar niet mee te beledigen. Louis van Doorn (Dooren) was al eerder lastig gevallen zoals is te lezen en dat heeft zo’n ernstige vorm aangenomen dat hij een vergunning kreeg een pistool in huis te hebben. Ongelukkigerwijs ging hij maar met een hamer op hun af wat hem fataal is geworden. Hij is dus met zijn eigen hamer toegetakeld. Dit is mij vroeger ter oren gekomen. Wat ik weet over de straten dat is dat de hoogstraat liep vanaf Pietje Heijs tot Frans Arts waar nu de rotonde ligt. De Oranjeboomstraat liep van het gemeente huis naar het Oranjeboompje. Het Oranjeboompje lag tegenover het dokter Arntz huis later Marienweerd. Als je in Google intypt Ellie Goossens Mill dan zie je op een foto van Pietje Heijs zijn huis ook staan Hoofdstraat i.p.v. Hoogstraat. Wat is waar? Ook zag ik Mientje Kremers nog op een foto die indertijd bij van der Stein werkte die hadden de bijnaam de Mos. De grootste leugenaar van Mill zullen jullie ook wel kennen denk ik. Dat is de schoorsteen van van Hout. Veel plezier met het verder zoeken,
Groetjes Toon Goossens. Perfect Toon, ik ben 't roerend met jou eens.
Hier onder een Reactie van Mevr. Sil Versaevel van het L.O.M. programma "Sil uut Mill".ma 28-1-2013 19:39
Hallo Huub,
Op vrijdag j.l. heb ik weer voor de eerste keer mijn progamma bij de LOM gehad, nl. Sil uut Mill. De inhoud is dat er veel muziek is in het dialect ( gezongen ), en allerlei info gerelateerd aan dialect, ons dorp en streek. Mag ik gebruik maken van jouw website, domeinzicht, daar staat veel informatie op en leuke weetjes. Dit zou ik graag willen gebruiken in mijn progamma. Ook zou het leuk zijn als jij een keer bij mij in het progamma komt als gast, om te vertellen over Myllesheem en misschien heb je nog leuke anekdotes. graag hoor ik snel van je, alvast hartelijk bedankt ! groeten,
Sil Versaevel
Reactie van dhr. Paul van Lanen.
Hallo meneer/mevr,
Ik ben zelf bezig met de stamboom van de fam.van Lanen van Lambertus van Lanen van de Oranjeboomstraat 6 voorheen nu woond er een broer van mij.Ik vindt jullie site heel erg mooi maar wat ik jammer vindt is dat je nooit de gehele bladzijden kunt zien door de balk die er langs loopt. Zo zie je vaak de teksten maar half en ook foto`s die je niet of maar half ziet. Of doe ik iets verkeerd.
Met vriendelijke groet,
Paul van Lanen
Geachte heer Paul van Lanen,
Dank voor Uw reactie.
Inderdaad klopt het dat de bladzijden op mijn website niet meer goed worden weergegeven. Dat komt omdat er nu eigenlijk te veel foto's en andere bestanden op de website staan. ( ongeveer 3.000 ). Ik kan zelf niet programmeren en daarom heb ik Jouwweb als Host - provider genomen. In het begin, toen er nog weinig op de website stond zag het er inderdaad beter uit. Ik zal proberen om de Pagina van de Oranjeboomstraat wat beter in beeld te brengen.
Nogmaals dank voor het kijken en het positief reageren,
Hub. Verstraaten.
Hier beneden een reactie van Mevr. Doortje van der Heijden.
Beste heer Verstraaten, Leuk dat u (Vroeger was het “je”) reageert op mijn mailtje en inderdaad kenden wij elkaar vroeger ook al !!! Zelf kom ik ook nog regelmatig bij Jo Verbruggen in Aldenhorst en uit de tijd dat ik bij Toon Verbruggen werkte en hij bij cafe Moors kwam, herinner ik uw vader ook nog goed. Ook Jan en Rob Reijnen ken ik natuurlijk, maar die heb ik al lang niet meer gezien. Vorig jaar heb ik Jan, Wim en Toon jr. nog ontmoet (Toon heeft afgelopen 20 febr. Abraham ontmoet !!) en ik blijf toch redelijk op de hoogte van het doen en laten van de kinderen Verbruggen. Tenslotte heb ik er een heel deel van mijn leven met het veel plezier gewerkt. En natuurlijk mag u mijn reactie op de website Domeinzicht plaatsen, maar misschien kunnen Jan, Wim of Toon u wel verder helpen i.v.m. de kinderen die op deze foto staan. Met vriendelijke groet,
Doortje van der Heijden.
Reactie van dhr. Mark Weemen.
Van: Mark Weemen
Datum: maandag 25 februari 2013
Onderwerp: geschiedenis Weemhof Mill
Aan: stichtingmyllesheem@gmail.com
Beste leden Heemdekundekring,
Mijn zoektocht naar de herkomst van mijn familienaam (Weemen) heeft me op jullie website gebracht.
Via de stamboom van de familie Zwiebel en informatie op de website over de pachters van domeinhoeve de Weemhof heb ik mijn voorouders tot aan Petrus Jans van de Weem (geb. 17 jan. 1767 Mill ) pachter van de Weemhof in Mill terug kunnen traceren. Hij was in 1803 (en zijn voorouders wellicht al eerder) pachter aldaar.
Ik begrijp via uw site en andere online bronnen ook dat de herkomst van de naam weem (of Weemhof) komt van Wyde Hem / Wede Hem of wel pastorieboerderij, waar een pastoor boerde om in de kost te voorzien. Ik ben gefascineerd geraakt in de weemhof in Mill die blijkbaar in 1913 afgebroken is. Het is bijzonder is dat er over deze hoeve door de historische relatie met Marienweerd zoveel te vinden is. Als ik alle informatie langs elkaar leg rijzen er toch wat vragen. Wellicht heeft u antwoorden hierop, of kunt u mij vertellen wie mij kan helpen of waar ik kan zoeken. Ik heb de vragen onder de brief vermeld staan.
Indien iemand (Henk van de Weem?) mij liever mondeling te woord staat dan breng ik natuurlijk ook graag een bezoek aan Mill. Het lijkt me namelijk interessant de lokaties ter plekke te bekijken.
Hartelijke groet, Mark.
///////
Mark Weemen
Deurloostraat 105-2
1078HW Amsterdam
Antwoord van Dhr. Henk van de Weem van de website: www.vriendenkringvanmyllesheem.nl
Waarde MARK,
...dit stukje historie komt uit het Bisdom Roermond van voor de reformatie. Habets is de geschiedschrijver, maar het is slecht vertaald. De provocatie stamt uit "AKEN ANNO 816" en gaat over Ludovicus Pius, de zoon van Karel de Grote, ook wel genoemd LODEWIJK DE VROME. De originele bron zal ik opzoeken. Jouw andere vragen zal ik via DOMEINZICHT beantwoorden, een afbeelding van DE WEEM bestaat helaas niet meer; ik heb wel een uitgebreide situatieschets gemaakt. groeten, h e n k .
Hallo MARK, ...... het is ook niet zo eenvoudig, maar ik moet je even uit de droom helpen. Je ziet hier "De Weem" met rechts DE HOF TEN HOVE. In de goede tijd voor de reformatie was dit het huis van de UITHOF-BEHEERDER, tevens pastoor, meestal een kanunnik van Marienweerd. Links van De Weem zie je De Oude Kapel, was lange tijd een ruïne met een boerderij De Halve Hof ten Hove. Volgens zeggen, woonde daar in een opkamer (kamertje boven de kelder, die zich half onder de grond bevond) een kapelaan, een beneficiant, die het werk voor de pastoor opknapte, biecht horen, missen doen, zieken
bezoeken enz... De kanunnik beheerde het goed van de Abdij. Dat waren in Mill en Langenboom maar eventjes 10 boerderijen. Totaal genoemd "DE HOF PISLA te MILLE et HALLE anno 1156" In 1991 heb ik daarvoor een tekeningetje gemaakt met de
kerkpaadjes. De kerk waarover jij spreekt lag aan de overzijde van de beek en is later parochiekerk van de H.Willibrordus geworden. Gesticht in 1326. Daar lagen de eigendommen van de ABDIJ van Echternach. Een erfgoed van de H.Willibrordus.
Om alles goed te bevatten zul je toch ter plekke moeten komen kijken.
Medewerkers van De Stichting Myllesheem geven in Mill rondleidingen, zijn daar in gespecialiseerd. Mijn vraag is thans Wie-Ben-Jij, (ik wil ook uit de droom geholpen worden, weten welk spek ik in de kuip heb). Ik heb in mijn leven (1934) met veel WEEMEN's contact gehad. ALS DAAR ZIJN : Bert (Mill), Nel (van de Kolk Mill), Tien (Haps) en Piet Weemen (Veghel). Riky Coolen Hol-Weemen uit Boekel is een goede kennis van mij en onderhoudt veel Genealogische Contacten. Ik stuur haar een kopie van deze uiteenzetting! Dit is in een nutshell een beetje de wordingsgeschiedenis van Mill. Ik zal
je nog enkele SCANS sturen en daarmee zul je het voorlopig moeten doen. Want er wacht mij nog veel werk !!!!! groeten, h e n k .
Voor verdere Info kijk op Pagina "Kapel HOF Ten Hoven" op deze Website.
Hier beneden een reactie van dhr. Henk van de Weem op het wegblijven van Mill in de Media, o.a. betreffende de T.V. serie over de tweede Wereld Oorlog ten tijde van 4 & 5 Mei 1940.
5 dagen in Mei 1940, de huidige TV serie over het begin van WOII heeft haar laatste aflevering (6 mei 2013 jl.) besteed aan ROTTERDAM. In de 5 edities HOORDE MILL, alwaar de oorlog morgens 10 mei 1940 om 04.15h. begon, ER WEER NIET BIJ. In de aftiteling zag ik met een glimp Omroep Brabant staan, hebben dus wel hun medewerking gegeven (betaling …….?). Ook als het over VERZET gaat, oorlogshelden en vaak ook oorlogsslachtoffers gaat het altijd over een strook-lands van west naar oost, tussen Velzen/IJmuiden en de Moerdijk ….. ik begrijp dat niet. ik ben een vooroorlogskind (*1934) uit de STILLE generatie, denk-ik !? Wij zien het gelaten aan.
Vandaag is het 10 mei 2013 en deze dag valt weer op een vrijdag, net als in 1940. In bijgaande SITE van de Vriendenkring heb ik enkele dagen uit mijn herinnering weergegeven. Ook maak ik eenieder attent op de feiten, dat het 70 jaar geleden is ( 3 en 4 mei 1943 ), dat in het Land van Cuijk door de Duitse SS een razzia werd gehouden naar jonge mannen, die hoewel volkomen onschuldig, werden opgesloten in het Concentratiekamp Vught. Zulks vanwege een algemene staking in de Zuivelproductie. REPRESAILLE !! Op genoemde SITE kunt U het nalezen. Ik wil het hierbij laten en groet U allen, Henk van de Weem.
Dag Marja en Hub,
Bedankt voor de oude foto’s! Ik heb helaas geen oude foto’s van Mill. Ik heb wel de website domeinzicht met veel plezier zitten bekijken en vond daar bij de rubriek ‘Wie Wat Waar??’ een klasse foto waar ons pap ook op staat. Het is foto nr 33. Er staat bij: welke meisjesklas is dit??Maar daar zitten ook jongens in de klas J. Ons pap zit op de grond, voorste rij 2e van rechts (natuurlijk, met dat witte haar, een kopie van ons Jan-Hein vroeger). Ik weet dat ons pap die foto in het groot had, met de namen van de klasgenootjes erbij. Die heeft hij eens met een reünie gekregen. Misschien dat Jan-Hein de foto nog wel heeft??Succes met de site, erg leuk!
Groetjes Francoise.
Hier beneden weer een Reactie van dhr. Henk van de Weem over de Verstraatens in het "Verstraatenboek De Swaen" van dhr. R. van Haaren in Maashees.
HALLO GERARD & HUB, Vrijwel zeker heeft deze Verstra(a)ten een relatie met de boom, die Piet Verstraten uit Canada mij ooit toezond, zijn mogelijk familie van VERSTRAATEN MILL en komen uit de PeelSTRAAT in Wanroy. Respectievelijke vaders kunnen zijn Willem Arien Dirckx en Laurens Arien Dirckx , mogelijk broers !!!! De laatste is de vader van Anthonie Verstraaten (*1674), die de “gangmaker” is in het boek van Van Haaren. Gerard, ik zal je nog eeeeeen keeeer de BOOM separaat toezenden, dan heb je deze tastbare kostbaarheid minstens 3x in je repertoire, plak-hem-op-lijsthemin en speel-er-mee !! groeten, H e n k.
Hier beneden een reactie van mevr. Janneke van Eenbergen van de WaterpoloClub ANCORA.
Hallo Huub Op de site staat vermeld dat de reünie van de zwem en waterpoloclub ANCORA op 17 augustus zou zijn. Deze datum is verkeerd, het moet zijn 17 november 2013. Zelf heb ik nog vele foto`s van de club en de historie van deze unieke club. Op 27-10 zijn we als gast te horen bij de LOM om 12.00 uur. Dit natuurlijk i.v.m. de reünie. Initiatiefnemers voor deze reunie zijn Sjef Martens en ondergetekende.
Als je interesse hebt dan hoor ik dat graag.
met vriendelijke groet, Janneke van Eenbergen.
Hier beneden een reactie op de Website van Mevr. Joke Lange - Van ´t Land.
Hallo, Aangezien ik veel tijd van mijn jeugd in Mill heb doorgebracht, vind ik dit een prachtige web-site. Ik was op zoek naar een foto van het huisje van mijn oma (Theadora van 't Land - Toonen). Dat was een oud heide-huisje, aan het eind van de (huidige) Merelweg. Ik weet alleen dat er een familie Jansen vlakbij woonden. Oma moest nog water putten en had dierenhuiden op de vloer. Haar jongste zoon (mijn vader) Martien was lid van Amicitia en bevriend met Rein Bisschops. Helaas zag ik hem nergens op een foto staan. Ook speelde hij bij de toneelclub en hij heeft gezegd dat er in de beginjaren de vrouwen rollen werden gespeeld door mannen. Ook hier zie ik hem helaas nergens op een foto. Tevens zei hij dat zijn opa (of was het zijn vader?) een tijdje veldwachter was geweest. Ook hier zie ik niets van terug. Groetjes, Joke Lange - van 't Land.
Bronvermelding: Boekje "Millse Mars".
Joke, hier beneden is een foto van dhr. Rein Bisschops, de grote Promotor van de Millse Mars en het Kajottershuis. ( Zie op deze website de Pagina van de MILLSE MARS of AMICITIA ). Een foto van Dhr. van 't Land heb ik nog niet.
Hier beneden nog een email van mevr. Joke Lange van 't Land
Rein Bisschops kende ik goed. Kwam ook vaak bij mijn familie (Cor en Gerrit Gerrits) op de Molenhei. De moeder van mijn schoonzoon heet ook Bisschops (uit De Meeren, Mill). Je hoeft mij geen mevrouw te noemen, mijn naam is Joke en ik ben een echte Brabantse meid. Waarschijnlijk ken je een broer van mijn vader (Christ van 't Land) ook. Hij heeft naderhand een huis laten zetten (door fa. van Eenbergen) aan de Merelweg 16. Groetjes, Joke. P.S. Ik weet nog dat er zondagsmiddags bij de Kajotters ( tegenwoordige Blokhut) gedanst werd. Oma stuurde mij (als een chaperonne/handenbindertje) mee met mijn tante. Opa heeft bij Erica gewerkt. Ik heb nog een dienblad dat door hem gemaakt is. Aangezien ik vaak in Mill was en door mijn familie overal mee naar toe genomen werd, weet ik, als buitenstaander, best wat over Mill.
Hier beneden een reactie van dhr. Jan Crooijmans, die al diverse interessante Foto's heeft opgestuurd van Oud Mill. Op de Rubrieken, of Pagina's..De Vilheide, De Carnaval, Vliegveld B89, Concertzaal enz. heb ik hun prachtige foto's en herinneringen van Oud Mill geplaatst.
Ik geef praktijklessen bij Infra Mensen ( tot 1 januari heette dat Stivako. En Theorie lessen voor het KW1C ( Koning Willem 1 College ) in Den Bosch. Momenteel zit ik vanaf oktober thuis omdat ik voor de derde keer alweer aan de monitoren heb gelegen en al 2 maal stents geplaatst, vandaar dat ik nu de tijd had om in de oude spullen te neuzen. Het maakt via Facebook ook veel los bij m'n neven en nichten in Mill en omstreken. Van de familie Fleuren is Sjef nog als enigste in leven en ook zijn vrouw Annie Schaap. Zij wonen momenteel boven Ter Stal. Mijn moeder Fien Fleuren was getrouwd met Wim Crooijmans. ( mijn vader kwam uit Oploo, maar zijn moeder weer uit Mill, Maria van Lith ). Martiena was getrouwd met Jan Schaap ( broer van Annie Schaap ) en Diena was getrouwd met Mies Roefs ( de overgrootouders van de huidige jeudprins ) Irenestraat 3 woonden zij en daar woont nu nog Willie Roefs. Riek was getrouwd met Harrie Abels ( woonde aan de Hoogveldseweg ) Marie was getrouwd met Sjef Schaap. ( Marie is ook jong gestorven). Jas Fleuren was getrouwd met Tinie Pennings en woonden ook in de Irenestraat langs zijn zus Diena. ( Jas was vroeker ook lid van de Wielwaajers en is ook jong gestorven ). Jo Fleuren is je bekend. Mijn Opa, Hanneske Fleuren, is geboren in Escharen, en was getrouwd met Regiena Verberk ( Zus van Piet Verberk van de VTM, Verberk Transporten Mill , vroeger ).
Zo, mijn naam komt in Mill maar weinig voor maar nu weet je dat ik toch veel familie heb hier. Zodra ik weer wat in gescand heb stuur ik het wel door . ik vindt dit ook mooi en keek in het verleden al vaak op je site. Groet: Jan Crooijmans.
Weer dank aan dhr. Jan Crooijmans voor zo veel oud en waardevol materiaal.
Hier beneden een reactie van mevr. Eef van der Lee.
Goedenavond. Ik zoek fotomateriaal of bidprentjes van de familie Van Rossum welke rond 1895 naar Mill kwam. Zij werkten voornamelijk in de smederij. Johannes Antonius van Rossum is overleden te Mill in 1916 hij was gehuwd met Allegonda Janssen. Mijn kinderen stammen af van Reinier van Rossum een zoon van bovengenoemde Johannes. Wellicht heeft u iets in uw collectie. Groeten Eef van der Lee.
Hier beneden een Email van dhr. Ton Rückert uit Venlo over zijn familie die eigenaar was van Café Menne Arts en de EDAH-winkel in Mill.
Hallo,
ik ben een kleinzoon van Toon Arts, van Café Arts in de Karstraat en ben min of meer bij toeval terecht gekomen op de site van Studio Domeinzicht, al veel bekends gezien (en ook veel onbekends). Zo heb ik bv een foto gevonden van de Edah winkel van mijn Oom Thijs (broer van mijn opa) en Tante Hanny, waar ik ooit nog een klein stukje van mijn linker wijsvinger in de elektrische koffiemolen ben kwijtgeraakt. Het artikel bij de foto is van 1994, het moet dus in 1969 zijn geweest, een jaar of drie nadat ik uit Mill ben weggegaan, dat mijn tante de zaak van de hand heeft gedaan. In de kerstnacht gingen mijn moeder (Jet, zuster van Men) en ik altijd na de mis, waarbij ik ook een paar keer als misdienaar heb gediend, bij mijn tante eten (het woongedeelte bevond zich achter het raam links, mijn oom was toen al dood), dat was een waar feest, want voorraad genoeg en alles stemmig verlicht.
In de sectie 'Bijnamen' ook mijn oom gevonden, Men Arts, daar staat bij vermeld: Dhr. Martien Arts, de Uitbater van Café Arts aan de Karstraat. Dat moet ik corrigeren, zijn naam was niet Martien maar Jan, en Men (afkorting van Menne) was niet zozeer een bijnaam als wel een koosnaam hem door zijn Duitse moeder (mijn oma) gegeven, hij is ook in Duitsland geboren.
Groeten, Ton Rückert.
Heer Ton Rückert heel Hartelijk Dank voor deze Email. Ik heb de wijzigingen meteen aangebracht. Graag wacht ik op de foto's op Uw Facebook-account.
Hub. Verstraaten.
Hier beneden een email van dhr. John Arts uit Canada dd.15 maart 2016.
Geacht bestuur Myllesheem;
Ik ben in 1957 met mijn ouders naar Canada geëmigreerd, en ben nu na mijn carriere als leraar kunsten met pensioen. Tot mijn elfde heb ik in Mill op school gezeten, dus herinner ik nog al wat van die tijd.
Aangezien ik schilder, ben ik nu bezig met mijn ervaringen van die jaren, o.a. een van het interieur van de Millse kerk tijdens een van de menige uitvaarten waarbij ik nog misdienaar was.
Ik ben op zoek naar foto's van het interieur tijdens zo'n dienst. Alles toentertijd was met zwart behangen en bekleed, een imposant en indrukwekkend geheel. U zult het nog wel weten.
Het zou kunnen dat er ooit foto's (binnen)van gemaakt zijn, in de tijd voor de veranderingen na het Vaticaans concilie.(dus voor 1965) Als er foto's van bestaan zou ik het graag weten, om er aan te werken.
Hoogachtend, John Arts.
PS: Mijn vader was Piet Arts (Zieken fonds), mijn moeder Truus Martens, mijn grootvader Jacob Martens(Smid), mijn oom Thij Martens (brandweer).
Van: A.E.M. Veltman [mailto:aemveltman@hotmail.com]
Verzonden: woensdag 29 juni 2016 19:07 Aan: vers2312@planet.nl
Onderwerp: ansichtkaart mill
Geachte heer Verstraaten,
Onlangs kocht ik bijgaande ansichtkaart en die kaart vond ik op de site Studio Domeinzicht 2 keer terug met een verschillende omschrijving.
De ene omschrijving was Gezin Bert Gerrits en rechts brouwerij `t Anker met schoorsteen en de andere omschrijving (handgeschreven ) was Woonhuis en winkel van Antoon Bastiaans “Toon Pen” met de namen van personen die op de foto staan met name gezinsleden Bastiaans, waaronder Kees. Welke van de 2 is juist? Bij voorbaat dank voor uw antwoord.
Met vriendelijke groeten, Hans Veltman Van Odenhovenstraat 2 A
5831 GS Boxmeer. Tel 0485 521276
Mijn antwoord. Sorry geachte heer Hans Veltman,
U hebt gelijk. Zo heb ik waarschijnlijk meer fouten in mijn website staan.
Maar gelukkig zijn er mensen, net als U, die mij helpen.
De omschrijving Gezin Bert Gerrits en rechts brouwerij `t Anker is de juiste. Ik ga op mijn website kijken waar ik de foute omschrijving heb staan.
Nogmaals Dank voor Uw email, Opa Hub. Verstraaten.
Hier beneden een email van dhr. Marinus de Jonge over foto's van de Koestraat in Mill voor 1940.
Hier beneden enkele reacties van enkele Vrienden van Myllesheem op "Mylle's Erfgoed" van dhr. Henk van de Weem over gevelstenen, in dit geval van Schoolstraat 24 in Mill.
Hier beneden een Reactie van Bezoekerscentrum Steltenberg in Volkel van mevr. Carla Jacobs dd. 30 april 2017.
Van: Eltje Start <rozemarijnonna@hotmail.com>
Verzonden: donderdag 13 juli 2017 13:00
Aan: Vers2312@planet.nl
Onderwerp: mill
Geachte heer / mevrouw,
Op uw site over Mill zag ik veel onderwerpen. In 1944 was er een Anna Mathilde Schulz-Bruck in Mill woonachtig op de locatie B150.
Ik zag dat de heer Henk van de Weem met straatnamen bekend is.
Zou hij ook weten welke lokatie dit is geweest?
En is er iets bekend over deze Anna? Het zou kunnen zijn dat zij een Koopvrouw was of Huishoudster of ander los werk. Zij had de Poolse of Duitse Nationaliteit en was toen 50 of 60 jaar oud.
Met vriendelijke groet,
E Start.
Van: Hub Verstraaten <hubverstraaten@gmail.com>
Datum: 13 juli 2017 21:51:34 CEST
Aan: Eltje Start <rozemarijnonna@hotmail.com>
Kopie: "vers2312@planet.nl" <vers2312@planet.nl>, Henk van de Weem <weem40@zonnet.nl>, Henk van de Weem <henkweem@tele2.nl>
Onderwerp: Antw.: mill
Mevr. Eltje Start,
Ik stuur Uw email door naar dhr. Henk van de Weem, die inderdaad veel weet van het Millse verleden. Alles wat ik heb staat op mijn website, maar van Locatie B150 weet ik niets.
Véél succes met het verder zoeken,
Hub. Verstraaten.
Fam. Polak aan de Veldweg, Langenboom ????....
Hier beneden een reactie van dhr. Jac van Daal van De Spar aan de Karstraat 1 in Mill.
Mijn opa Sjef van Daal bouwde in 1912 de winkel op het huidig adres Karstraat 1. Ik heb veel foto’s van brandweer (mijn vader 25 jaar dienst) en van mei 1940 over de trein en huizen die kapotgeschoten zijn.
Bent U geïnteresseerd en wat kan ik doen om deze ter beschikking te stellen? Met vriendelijke groeten,
Jac van Daal
Op 18 jan. 2018 om 16:37 heeft Wiel Selten <wielselten@gmail.com> het volgende geschreven: >
Aan de Heemkundevereniging van Mill,
Ik wil mij allereerst voorstellen: mijn naam is Wiel Selten (*1948) en woon in Houthem (Valkenburg aan de Geul). Mijn vader Jan Selten (1915-2011) is geboren in St.Hubert en heeft daar tot 1945 gewoond. Zijn hobby was fotograferen. In zijn nalatenschap heb ik heel wat foto's aangetroffen en momenteel ben ik bezig om hier enige orde in te scheppen. In een envelop vond ik ca 67 kleine foto's (6x9 cm) waarvan ik overtuigd ben dat deze in Mill en omgeving gemaakt zijn, het betreft oorlogsfoto's, ik vermoed uit 1940. Als lid van de plaatselijke heemkundevereniging weet ik dat het belangrijk is dat oude foto's en documenten bewaard moeten blijven en niet in de shredder verdwijnen.De aangetroffen foto's zeggen mij niks en hebben voor mij weinig waarde. Het betreft veel foto's van beschadigde woningen en fabrieken, helaas zonder verdere specificatie, oorlogsgraven, de Peel-Raamlinie en de "trein". Inmiddels heb ik een deel van de foto's gescand. Ter informatie doe ik u hierbij een paar gescande foto's toekomen. Mijn vraag is: hebt u interesse? zo ja dan zal ik de rest ook scannen en die naar u toesturen. Ik hoor het wel, u kunt mijn eventueel ook bellen (043-6040229).
Groet. Wiel Selten, Weth. Heijnensstraat 16, 6301 JB Valkenburg aan de Geul.
Myllesheem heeft uiteraard al meteen zéér enthousiast gereageerd.
Beste Huub Verstraaten, Hartelijke dank voor DVD van dhr. A van Hout, die jebij mij in de brievenbus hebt gedaan Ik was totaal verrast, en mijn vrouw en ik hebben er van genoten, als hier nog kosten aan zijn verbonden, Hoor ik het graag van jou.Ook nog de complimenten voor de website domeinzicht
Prachtige beelden uit het rijk verleden. Mijn zus die in Duitsland woont heeft de website ook gezien.
Ze vind het geweldig. Nogmaals hartelijk dank. Groetjes
Henk Kahlert.
Beste Hub. Verstraaten, Mijn naam is Gertjan Fieret en ik heb pas een sigarenkistje gekocht. Nu was ik benieuwd naar de herkomst en waarde en ging ik zoeken. Vervolgens kwam ik een soortgelijk kistje tegen op uw website. Er staat een stempel ingedrukt waar Zilpla 90 op staat. Heeft u enig idee hoe oud het kistje is, of het enige waarde heeft en of er eventueel belangstelling voor is? Met vriendelijke groet, Gertjan Fieret.
Hier beneden een verzoek van Projectenbureau van dhr. Paul Huismans van de B.H.I.C. aan dhr. Hub. Verstraaten van de Millse Website van www.Studio-Domeinzicht.nl
Hier beneden een Email van dhr. Louis Bressers van de Heemkunde Kring Nuenen over Hulpkaarten van het Kadaster.
Hier beneden een Email van Mevr. Christine van Hout die bezig is met een Film over de Historie van hun Fabriek.
Reactie van Mevr. Geertje van der Beelen kleindochter van mevr. Mimi van Hout uit Mill.
Hier beneden een Reactie van dhr. René van "t Land.
Hallo,
Ik heb met belangstelling de site bekeken en beeldmateriaal van Mill bekeken.
Mijn ouders zijn beide uit Mill afkomstig, moeder van de Molenheide en vader van de Vilheide.
Mijn vader was actief bij de toneelvereniging en ik heb diverse oude catalogussen van toneelstukken van 1948-1953 liggen en enkele complete uitvoeringen allemaal rond die tijd.
Ook heb ik nog enkele krantenknipsels en een clubblad van Juliana 19 maart 1949. Hebben jullie hier belang bij?
Bij de bijnamen heb ik gekeken en zag dat achter de Lange Garris Dhr. Gerrits stond met een vraagteken.
Het was de bijnaam van mijn opa Rein Gerrits van de Gerritsweg en van zijn broer Grad Gerrits van de Gerritsweg die tegenover mijn opa woonde. Ze hadden beiden een behoorlijke lengte.
Hoor graag van je.
Met vriendelijke groet,
René van ‘t Land.
Hier beneden lijkt wel een bijeenkomst van de Millse Katholieke Boerinnenbond op 't Voetbalveld aan de Wanroijseweg ? Er zijn verschillende mensen in Mill die in 2020 gereageerd hebben met namen !
Bronvermelding: van mevr. Silvia Daamen van Haare.
Hier beneden dhr. Mari Geerts die vele oorlogsfoto's en foto's van de Fam. Vloet ( priesters ) heeft gestuurd naar Myllesheem. Hartelijk Dank nogmaals.
Mevr. Kristel Beelen, fotografe o.a. van de Carnavalskrant van Mill is geïnteresseerd in oude Foto's van de Carnaval in Mill in 2021.
Hier beneden Mevr. Ilonka Pennings, die vraagt naar byzonderheden over de eerste Stationchef in Mill en binnenfoto's van Hotel Kloosterman.
Dag Hub,
zo juist heb ik op jouw site rondgesurfd omdat ik op zoek was naar beelden van Hotel Kloosterman. Foto's waar de buitenkant opstaat, zijn er maar helaas niet de binnenkant. Ik was Bart Hermanussen tijdens het wandelen tegengekomen en hij had naar foto's gezocht maar ook niets gevonden. René kan het zich, toen hij nog een klein mannetje was, herinneren. Renë werd een keer wakker en had in zijn droom alles naar het oude terug verbouwd en wij gingen dat exploiteren. Dromen zijn bedrog dus andere eigenaar want nu zit er het Advies in en Bart zou het leuk vinden om wat beelden ervan te hebben. Misschien weet jij wie het interieur ooit op de gevoelige plaat heeft gezet. Of via via?
Dan iets anders. Het valt me al jaren op dat wanneer er over een stationschef gesproken wordt dat het altijd over Kampert gaat. Voor Kampert was er ook een stationschef en dat was mijn overgrootopa de heer Christiaan Oexman. Geboren in 1879 en gestorven in 1950. Hij woonde vroeger in het huis naast Ans Verwegen waar garage boven de garagedeur staat. Hij was hervormd en werd hier naar Brabant geplaatst omdat de Nederlandse Spoorwegen een staatsbedrijf was en dan kwam in het katholieke Brabant een hervormde man. Hij is na de dood van mijn overgrootoma met het dienstmeisje verder gegaan. Zij was van 1920 en is in 2003 gestorven. Ze kregen toen Chris Oexman en Chris is van 1939 en gestorven in 1996. Mijn overgroot opa is 'overgestapt' naar het katholieke geloof. Heeft een heel mooi graf op het kerkhof in Mill. Gerarda van den Bogaart en later getrouwd met Kremers (Jantje Zaad) heeft daar voor gezorgd.
Zijn dochter, mijn oma Cornelia Moermond - Oexman, was van 1914.Was net weer wat aan het opzoeken en daardoor wordt het steeds later dus ga nu naar bed.
Ik merk dat ik zelf veel meer wil weten dan ik nu weet. Hoe lang was mijn overgrootvader stationschef in Mill? Hoe werd dat hier in Mill ervaren. Iemand van boven de rivieren.
Hoor graag van je.
Heel veel groeten,
Ilonka Pennings - Moermond
Hier beneden een email van Tiny Willems-Van de Vorle uit Duiven.